De ce ai instala uși de intrare termoizolate?

Uși cu izolație termică aspect elegant

Ușile sunt calea de acces spre casa ta. În afară de a-ți întâmpina familia și prietenii, acestia sunt și o bariere în calea mediului exterior. Acesta este motivul pentru care aveți nevoie de uși cu izolație termică Inotherm. Ele sunt sigure, rezistente și vă îmbunătățesc eficiența energetică a casei voastre.

Pierderile de căldură

Un scop principal al ușilor de intrare este de a vă asigura că mediul intern este mai confortabil în comparație cu mediul extern. Acest lucru se obține parțial prin controlul temperaturii din interiorul casei. 

Este foarte important să controlați pierderile de căldură la ușile de intrare dacă doriți ca climatul intern să rămână cât mai confortabil. Această pierdere de căldură se poate întâmpla prin procese de scurgere a aerului și de transfer de căldură. 

Uși cu izolație termică
Uși cu izolație termică îmbrăcat în decor rustic ușor

Când vine vorba de uși, aceste forme de pierdere de căldură au loc astfel: 

Scurgeri de aer

Scurgerile de aer compensează căldura transferată cu aerul care se deplasează prin golurile cadrului din cauza deficiențelor din fabricarea și instalarea ușii.

Video: Cum se remediază scurgerile de aer în jurul unei uși exterioare

Transfer

Căldura se mișcă prin părțile solide ale ușii, precum pragul, șinele, panourile și jambierele. 

Convecție 

Căldura se pierde datorită mișcării aerului din interior și din spațiul dintre cadru și ușă sau sticlă. 

Radiație termala 

Vitrarea ferestrelor ușii absoarbe căldura, apoi o retransmite către mediul extern sau interior, în funcție de care dintre cele două este mai rece. 

Deși nu există o singură soluție care să oprească complet sau să prevină pierderea de căldură prin uși, există anumite modalități de a reduce aceste pierderi. 

Sfaturi pentru reducerea pierderii de căldură la ușile de intrare 

Ușile sunt principala sursă de pierdere a căldurii în case, dar puteți preveni această pierdere cu ajutorul unor elemente de design simple care se pot adăuga la uși. 

Izolație adecvată 

Alegerea unor uși de intrare suficient de bine izolate poate ajuta la reducerea pierderilor de căldură spre exterior și la plata facturile de energie. Valoarea U și valoarea R sunt utilizate pentru a măsura eficacitatea modului în care o anumită ușă izolează termic încăperea. 

Vitrarea

Această vitrare se referă la sticla utilizată în ușa de intrare. Utilizarea geamurilor cu proprietăți diferite poate îmbunătăți dramatic performanța generală a ferestrei. 

Sticlă cu emisii reduse

Acoperirea specială de pe sticla din uși va ajuta la diminuarea cantității de căldură și lumină care este transferată ca urmare a radiației termice

Garnitură de etanșare 

Când vine vorba de garnitura de etanșare, se face referire la utilizarea unei garnituri între ușă și cadru. În afară de faptul că reduce scurgerile de aer ale unei uși, garnitura de etanșare poate preveni și infiltrațiile de apă și poate contribui la reducerea schimbului de zgomot din mediul înconjurător cu interiorul casei. 

Ca proprietar, scopul vostru de a vă asigura că nivelul de conform din casă este adecvat pe toată durata anului. Probabil că nu realizați, dar ușile joacă un rol important. Asigurați-vă că alegeți uși cu izolație termică de calitate pentru intrare astfel încât să vă puteți bucura din plin de casa voastră.

Jardiniere de exterior

Avantajele surprinzătoare ale jardinierelor contemporane de exterior

Probabil că mulți dintre dumneavoastră considerați ghivecele contemporane Miravila pentru exterior ca fiind doar obiecte obișnuite de zi cu zi pe care le luați ca atare.   

Arta olăritului există încă din anul 6000 î.Hr. Cercetătorii istorici și antropologii au descoperit dovezi de olărit în aproape toate zonele în care a trăit omul.

Articole din aceeași categorie: