Moduri de cântărire a stupului

Cântărirea stupului

Cântărirea stupului este cea mai bună modalitate de a vă face o idee despre numărul de albine din interior și despre cum evoluează producția coloniei. Singura preocupare aici este că scoaterea ramelor stupului pentru a le verifica nu va necesita doar efort și timp. De asemenea, poate provoca stres atât pentru tine, cât și pentru albinele tale.  

Dacă aveți nevoie sau doriți să vă cântăriți stupii, mai jos sunt câteva metode pe care le fac apicultorii:

Ridicați-vă stupul pentru o mai bună acuratețe 

Metoda de ridicare este cea mai bună opțiune dacă doriți să obțineți o precizie mai bună atunci când vă cântăriți stupii. Această metodă poate funcționa pentru tine dacă poți transporta cutiile sus pe cântar.  

Pe de altă parte, greutatea stupului depinde de numărul de albine din interior, de numărul de cutii și de volumul de propolis, fagure, miere și puiet. Dacă puteți ridica întregul lucru, trebuie doar să atașați o curea robustă la stup și să o ridicați pe un cântar de baie rezistent.

Cântărirea stupului
Cântărirea stupului este cea mai bună modalitate de a vă face o idee despre numărul de albine din el și despre cum progresează producția de colonii

O altă modalitate de a folosi ridicarea este să deschideți stupul și apoi să ridicați cutiile individual pe cântar. Acest lucru este mai ușor în comparație cu ridicarea întregului lucru pe cântar. Rețineți că ar putea deranja albinele, deoarece va trebui să le deschideți stupul.  

Înclinați stupul când cântăriți

Cântărirea stupilor ar trebui făcută prin titluri, din cauza greutății lor de obicei grele. Deoarece un stup plin poate cântări până la 300 de livre, vă puteți imagina cât de greu va fi să-l cântăriți dintr-o singură mișcare.  

Înclinarea înseamnă că măsurați doar o parte la un moment dat pentru a vă salva de probleme. Mulți apicultori folosesc această metodă specială pentru a monitoriza producția de miere în stupii lor.  

Cântărire stup

Pentru a face această metodă, pregătiți un cântar de baie robust, de tip arc, care poate rezista la o capacitate mare. Înclinați stupul cu grijă într-o parte și glisați cântarul sub el pentru a-și măsura greutatea. Luați notă de greutate și repetați procesul pe cealaltă parte a stupului.  

Adună cele două măsurători împreună pentru a obține greutatea totală a stupului tău. Această sumă va fi mai mult sau mai puțin greutatea exactă a stupului tău. Deși înclinarea nu asigură o acuratețe completă, mulți apicultori sunt de acord că măsurarea este suficient de aproape de realitate.  

Cântăriți-vă stupul folosind soluții de înaltă tehnologie pentru o eficiență mai bună

Chiar și industria apiculturii începe acum să beneficieze de progresele tehnologice. În ziua de azi, cântărirea stupului a devenit deja mai inteligentă și mai ușoară datorită diferitelor dispozitive disponibile.  

De exemplu, un furnizor de soluții pentru apicultură oferă o cântar pentru stup care utilizează Tehnologia Near Field sau NFC pentru a afișa toate datele colectate de la stup pe smartphone-ul tău. Pe lângă greutate, oferă și informații utile pentru păstrarea albinelor.

Există și cântare pentru stupi de înaltă tehnologie care pot urmări greutatea unui stup pentru a permite apicultorilor să identifice dacă fluxul de nectar este bun sau nu. De asemenea, trimite o alarmă care vă anunță dacă stupul a fost atacat de un animal. În plus, poate arăta nivelul de umiditate și dacă colonia are o temperatură anormală.

Cu aceste metode diferite de a vă cântări stupul de albine, puteți rămâne pe drumul cel bun cu albinele cu ușurință. 

Articole din aceeași categorie:

    Nu a fost găsit