Stilul de viață și beneficiile pentru sănătate ale piscinelor termale

După o zi lungă și obositoare, nimic nu e mai confortabil și relaxant decât o baie cu temperatura setată la 37de grade, bulele în apă și un pahar de vin în mână. În timp ce piscinele termale oferă o relaxare liniștitoare atât de necesară, știai că oferă și multe alte avantaje interesante? 

Citiți mai departe pentru a descoperi stilul de viață și beneficiile pentru sănătate de a vă răsfăța într-o piscină spa de fiecare dată când aveți: 

O piscină ar putea fi leacul perfect pentru a vă ajuta să intrați rapid în țara viselor. Sursă: Thermana Laško

Bucurați-vă de un somn de mai ohinitor

Aveți probleme în a adormi noaptea? O piscină ar putea fi leacul perfect pentru a vă ajuta să intrați rapid în țara viselor. Scăldarea în piscină timp de 15 minute cu aproximativ 90 de minute înainte de a merge la culcare poate ajuta la răcirea temperaturii corpului, ceea ce duce la un somn mai odihnitor.  

Se știe de multă vreme că spălarea eliberează stresul și încurajează relaxarea. Odată ce mintea devine calmă și liniștită, veți dormi mai mult și vă veți trezi simțindu-vă mai bine în dimineața următoare. 

Mobilitate îmbunătățită 

Piscinele termale produc apă caldă care creează așa-numita presiune hidrostatică, care este presiunea cauzată de greutatea apei. Ajută la ameliorarea rigidității și inflamației articulațiilor, ceea ce duce la o mobilitate îmbunătățită.  

În afară de aceasta, flotabilitatea apei poate să ușureze tensiunea musculară, permițând articulațiilor să se relaxeze și să se bucure de o flexibilitate mai bună. Dacă doriți, puteți încerca chiar să faceți niște exerciții de flexibilitate în timp ce vă scufundați în piscinele termale. 

O viață socială mai bună

În timp ce piscinele termale au o mulțime de beneficii pentru sănătate, recompensele sociale merită menționate aici. Pe măsură ce vă bucurați de o baie bună, puteți avea și șansa de a socializa cu alți vizitatori. Acesta este un spărgător de gheață grozav, care permite tuturor să lase garda jos și să se relaxeze și să se relaxeze în acest moment. 

Susține sănătatea cardiovasculară

Relaxarea în piscine poate avea de fapt același nivel de eficacitate ca și exercițiul aerobic. Da, înmuierea în apă termală poate reduce riscul de accident vascular cerebral și boli de inimă. 

De asemenea, se spune că apa fierbinte poate ajuta la pomparea sângelui mai bine către diferite organe ale corpului, cele care scad tensiunea arterială și susțin o inimă mai sănătoasă. 

Elimină tensiunea și durerea

Jeturile de spa și apa fierbinte ale piscinelor termale pot ajuta, de asemenea, la calmarea mușchilor strânși și încordați. Căldura care vine de la spa poate, de asemenea, stimula circulația sângelui, ceea ce poate reduce inflamația din organism. 

Apoi va ajuta la reducerea umflaturii și durerilor articulațiilor. Piscinele termale pot chiar reduce durerile de cap. Acest lucru se datorează jeturilor pulsatoare care masează nervii și punctele dureroase care sunt principalii vinovați din spatele durerilor de cap tensionate. Pentru a vă bucura de beneficiile complete pentru ameliorarea durerii, puteți încerca să vă înmuiați în apele fierbinți timp de până la 20 de minute. 

Piscinele termale sunt mai mult decât un răsfăț de lux. Ele vă pot transforma sănătatea și bunăstarea în mai multe moduri. Thermana Laško este unul dintre cele mai bune locuri pentru a fi dacă doriți să experimentați această relaxare fericită și bunăstare generală.

Articole din aceeași categorie:

    Nu a fost găsit