Avantajele surprinzătoare ale jardinierelor contemporane de exterior

Jardiniere de exterior

Probabil că mulți dintre dumneavoastră considerați ghivecele contemporane Miravila pentru exterior ca fiind doar obiecte obișnuite de zi cu zi pe care le luați ca atare.   

Arta olăritului există încă din anul 6000 î.Hr. Cercetătorii istorici și antropologii au descoperit dovezi de olărit în aproape toate zonele în care a trăit omul. Este clar că avantajele ghivecelor au fost recunoscute de mult timp, iar în zilele noastre, cererea de ghivece moderne cu design artistic, dar totuși funcțional, continuă să prospere și să crească din ce în ce mai mult.

Ghivecele și vasele de ceramică sunt minunate de privit, fie cu plantele care înfloresc în ele, fie singure. Acestea sunt convenabile, de asemenea, care vă permite să vă plantați verdeața oriunde doriți.

Ghivecele moderne au o mulțime de beneficii surprinzătoare de oferit și acestea includ următoarele:

Îmbunătățiți apelul curb al proprietății dvs. 

Partea din față a proprietății dvs. este o reflectare a magnitudinii atractivității sale. Acest lucru înseamnă că înfrumusețarea acesteia cu ghivece mari și uimitoare, cu diferite plante sau flori, o poate face estetic atrăgătoare și mai captivantă.  

Jardiniere de exterior pe terase
Jardiniere de exterior în alb

Mai multe soiuri

Ghivecele sunt probabil cele mai comune tipuri de ghivece pe care oamenii le cumpără. Cu toate acestea, cerul este de fapt limita în ceea ce privește designul și crearea de ghivece moderne. Atâta timp cât vă puteți imagina, înseamnă că este posibil. Ghivecele de astăzi vin în toate dimensiunile și formele, unele fiind late și joase, în timp ce altele sunt înguste și înalte. 

Jardiniere de exterior
Jardiniere de exterior în negru

De asemenea, ghivecele pot fi folosite și ca bănci rezistente pe care puteți sta. Vasele și ghivecele contemporane de exterior pot fi, de asemenea, personalizate cu ajutorul unor accente speciale de decorare, indiferent dacă în interior sunt sau nu plante în ghiveci. Ghivecele contemporane oferă, de asemenea, un aspect cu totul nou florilor vechi. De exemplu, toți trandafirii roșii tind să arate la fel dacă îi plantați într-o grădină. Dar, odată ce îi așezați în ghivece, aceștia pot căpăta o formă, o înălțime sau chiar o întindere unică.

Îmbunătățirea calității aerului 

Copacii și plantele sunt surse minunate de oxigen proaspăt. Aceștia scapă de cantități mari de poluanți atmosferici și absorb dioxidul de carbon, ceea ce poate îmbunătăți calitatea aerului. Există, de asemenea, o mulțime de plante care purifică aerul și care pot fi cultivate în ghivece mari de exterior, cum ar fi muma de grădină, crinul păcii, planta șarpelui și palmierul de bambus. 

Cutie de jardinieră înălțată modernă DIY

Conțineți plantele invazive

Există unele tipuri de plante care pot cuceri imediat grădinile mici. Acestea se numesc plante invazive și au tendința de a-și răspândi cu ușurință semințele în restul grădinii. De exemplu, după ce ați plantat un mic petic de mentă, s-ar putea să observați în curând plante de mentă care răsar în alte zone neintenționate din grădină. Amplasarea plantelor invazive în ghiveci în interiorul unui ghiveci este singura modalitate de a le conține. Cele mai comune tipuri de plante invazive sunt perișoara comună, melisa, melisa de albine și glicina japoneză.

Plantele dumneavoastră devin mai portabile

Odată ce plantați florile în pământ, acea mică bucată de pământ va fi casa lor pentru totdeauna. Poți doar să te asiguri că acest mic spațiu va primi suficientă umbră și soare pentru a susține o anumită plantă, altfel, te vei trezi cu flori moarte și ofilite, fără niciun mugur frumos. Lucrurile stau diferit cu plantele în ghiveci, deoarece le puteți muta cu ușurință. Dacă o anumită locație oferă prea multă umbră, iar alta are prea mult soare, puteți pur și simplu să trageți ghiveciul în alte locații, în funcție de necesități, fără a fi nevoie de replantare și de desțelenire. 

Economisiți timp și apă cu ghivecele cu autoapărare

Nu toate tipurile de ghivece de exterior sunt cu udare automată, dar cele care sunt vă pot ajuta să economisiți timp prețios și apă. Ghivecele cu autoîncălzire sunt ideale atunci când vine vorba de menținerea unui sol perfect umed, deoarece acestea dispun de un rezervor de apă aflat chiar sub rădăcinile plantelor, care permite rădăcinilor să ajungă la apă atunci când este necesar. 

Astfel, plantele nu se deshidratează, iar acest lucru ajută la economisirea apei prin refolosirea lichidelor care se scurg și limitează numărul de udări ale plantelor. Pe lângă faptul că este mai comod, poate promova și o creștere sănătoasă a rădăcinilor, ceea ce este excelent pentru plante. Planta va fi mai fructuoasă și mai prosperă dacă baza rădăcinilor este mai fermă. 

Oferiți umbră de soare 

Există o concepție greșită conform căreia ghivecele moderne sunt lucruri mici, destinate doar florilor delicate și narciselor care înfloresc primăvara. Dar, este exact opusul, deoarece există diverse dimensiuni de ghivece disponibile care sunt cu adevărat uimitoare. Există de fapt multe dintre ele care au suficient spațiu pentru a găzdui chiar și un copac mare. Vreți să vă bucurați de umbra unui copac, dar nu aveți spațiu de sol cu care să lucrați. Un bol de ghiveci suficient de mare vă poate permite să creșteți copaci cam peste tot.

Creați căi de acces accesibile și bariere 

Pe lângă faptul că sunt drăguțe, jardinierele contemporane de exterior sunt ideale și atunci când vine vorba de formarea unor bariere în zonele mai aglomerate, care să faciliteze manevrele publicului. Ghivecele care sunt suficient de mari pot chiar să blocheze puncte de atracție, cum ar fi sistemele de apă sau cutiile electrice voluminoase. Există, de asemenea, clădiri cu amenajări incomode. Dacă doriți să creați căi de acces accesibile, dar frumoase, sau dacă găsirea intrării principale este puțin cam complicată, utilizarea rândurilor de ghivece vă poate salva problema. În loc să puneți panouri care se pot pierde în timpul furtunilor de vânt sau acele conuri lipicioase în culoarea lor portocalie, le puteți înlocui cu jardiniere de exterior pentru a obține atât funcționalitate, cât și frumusețe. 

Grădinile sunt făcute să pară mai spațioase 

Atârnând plante mari în containere afară, pe gard sau aranjându-le, puteți crea o expoziție uimitoare de grădină verticală care poate face ca exteriorul proprietății dvs. să arate mai curat și mai spațios. Grădinile mici nu beneficiază de obicei de o lumină adecvată, așa că cel mai bine este să cultivați plante care se pot dezvolta cu puțină sau deloc lumină solară, cum ar fi palmierul de salon, smochinul târâtor și dracaena. 

Creșteți valoarea proprietății dvs.

În cele din urmă, proprietățile cu ghivece de exterior contemporane arată mai interesant. Cumpărătorii chiar vă vor privi proprietatea într-o altă lumină dacă aceasta este împodobită cu o grădină bine administrată. Acest lucru se datorează faptului că un peisaj verde poate atrage în mod natural atenția oamenilor la prima vedere, ceea ce poate crește apoi valoarea proprietății dvs.

Citiți și următorul articol: Moduri de cântărire a stupului

Articole din aceeași categorie: