Ghid pentru prelate antigrindină pentru mașină

Prelatele antigrindină auto de calitate

Intotdeauna ar trebui să vă gândiți cum vă puteți proteja mașină de intemperii, mai ales dacă deja ați văzut daunele provocate de zăpadă, gheață sau grindină. E absolut necesar să cumpărați o prelate antigrindină pentru mașină dacă nu aveți un garaj sau un alt loc de a păstra mașină pentru a o proteja.

Cele mai bune prelate pentru grindină, gheață și zăpadă oferă protecție complete rămânând intacte și fac față chiar și celor mai rele condiții de vreme. Pentru a vă asigura că alegeți o prelate de calitate, binefăcută, e important să vă decumentați. Din moment ce sunt mai multe opțiuni disponibile, poate fi dificil să vă faceți o listă.

Însă, înainte de a merge și cumpăra prima prelată pe care o găsiți, opriți-vă puțin și luați în vedere câteva caracteristici privind prelatele antigrindină. Următoarele puncta vă vor oferi garanția că veți cumpăra prelate corectă.

Diferite tipuri de prelate antigrindină 

Prelatele antigrindină pentru mașină sunt de diferite feluri, acestea putând influența acoperirea pe care o oferă pentru mașina voastră.

O prelată făcută la comandă

E poate cea mai bună alegere dintre toate din moment ce vă comandați una care e special creată pentru marca și modelul mașinii voastre. O acoperire complete, fără zone expuse sau locuri în care atârnă, oferă cea mai bună protecție în fața intemperiilor. 

Protectie antigrindina auto adaptata la comanda
Protectie antigrindina auto adaptata la comanda

O prelată generală

E suficient de mare pentru a acoperi o gamă mai mare de mașini. În general, acestea oferă o acoperire bună a mașinii, dar nu sunt eficiente când vine vorba de vânt puternic și furtuni. Acestea nu se recomandă pentru mașinile mai mici sau motociclete pentru că vor fi prea mari pentru ele.

Citiți și următorul articol informativ: Câteva ponturi scurte pentru a-ți proteja anvelopele de iarnă

O prelată gonflabilă

După cum îi spune și numele, se umflă pentru a acoperi mașina. Aceste prelate oferă acoperire excelentă desi trebuie umflate constant cu o pompă, de obicei electrică. Acest tip de prelată nu poate fi folosit departe de garaj din acest motiv, decât dacă sunt câteva surse de current prin apropiere.

Video: Capacul gonflabil vă protejează mașina de grindină

O prelată portabilă

Este de obicei ușoară și e gândită să fie pusă și dată jos în mod regulat. Deoarece sunt prelate ușoare, e posibil să nu aveți protecție complete în fața intemperiilor cum ar fi gheața sau grindina. În general, aceste prelate oferă o protecție bună împotriva prafului și pot fi de folos și împotriva apei și a soarelui. 

O prelată tip umbrelă

E asemănătoare cu un cort care se pune peste mașină. Acestea sunt de obicei făcute din materiale rezistent și oferă o foarte bună protecție împotriva vântului. Singurul dezavantaj este că nu acoperă complet mașina, ceea ce înseamnă că oferă doar o protecție de bază a mașinii. 

Materialele prelatelor antigrindină

O prelata antigrindă pentru mașină,pe care le puteți cumpăra în magazinul online Withcar, e de obicei făcută din materiale rezistente care au caracteristici specific care le confer rezinstența la impact și la apă. Materialele stratului exterior oferă protecție în fața razelor UV pentru a împiedica prelata să se descompună cât timp se află sub soare pentru perioade lungi de timp. Aceste materiale ale stratului exterior sunt de obicei și impermeabile.

Prelatele antigrindină personalizat este fabricat din materiale grele
Prelatele antigrindină personalizat este fabricat din materiale grele care au caracteristici specifice care le fac mai rezistente la impact și apă

Materialul interior este de obicei o căptușeală moale. Aceasta împiedică zgârierea mașinii. Materialul interior are caracteristici specifici care permit materialului să respire și să împiedice acumularea umezelii. 

Prelatele pot afecta vopseaua de pe mașină?

Sunt unii proprietari care susțin că vopseaua de pe mașinile lor a fost afectată de prelata antigrindină pe care au folosit-o. Cu toate acestea, adevărul e că depinde mult de modul în care folosiți prelata și dacă sau nu sunteți atenți la și urmați instrucțiunile de folosire. Cea mai frecventă cauză a zgârieturilor e punerea prelate peste o mașină murdară.

Particulele de praf și murdăria prezente pe suprafața mașinii vor duce la zgârierea vopselei când puneți ceva peste mașină. Acesta este motivul pentru care trebuie să vă spălați mașina înainte de a pune prelate. Dacă aveți de gând să lăsați mașina undeva pentru o perioadă lungă de timp, se recomandă să aveți grijă la detalii și să folosiți inclusive ceară sau loțiune ceranimă.

Citeste si articolul urmator: Avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de suporturi pentru plafon

Opțiunea de a transporta marfă folosind mașina personală este perfectă pentru articole de dimensiuni mari, călătorii lungi și alte lucruri pe care trebuie să le transportați sau să le duceți în altă parte. Partea bună a suporturilor pentru plafon e că vă permit să îmbunătățiți capacitatea de transport a oricărui vehicul, indiferent de dimensiune.  

Pe lângă asta, zgârieturile se pot produse dacă prelate are garniture. Trebuie să aveți mai multă grijă când le folosiți pentru a vă asigura că nu se freacă de mașină.

O altă cauză este vântul. Când vântul bate în jurul prelate, aceasta se poate freca de mașină. De asemenea, când vântul intră sub prelate, practic să vă așteptați să intret totul pe sub ea și după cum știți, asta provoacă daune. Apărătorile de vânt pot fi folosite pentru a preveni această problem.

În plus, dacă umezeala ajunge sub prelate, aceasta poate cauza alte daune. Aceste daune nu sunt neapărat zgârieturi, ci mai degrabă vopseaua se cojește sau se poate decolora.

Prelatele antigrindină pot fi folosite pe mașini ude?

Se recomanda ca mașina să fie complet uscată înainte de a folosi prelate pentru a preveni daunele provocate de umezeală. În afară de acest risc al umezelii, nu sunt alte cazuri în care se poate forma mucegai pe prelată.

Prelatele antigrindină pentru mașini pot fi spălate? 

Verificați și consultați întotdeauna recomandările producătorului pentru a ști cum să aveți grijă corespunzător de prelată. Însă, majoritatea prelatelor se pot spăla. Doar trebuie să aveți mai multă grijă să nu le spălați prea tare deoarecele le poate reduce eficacitatea și poate slăbi materialul.

Cu ajutorul unei prelate de calitate, vă puteți asigura că mașina voastră va fi în siguranță chiar și în condiții de mediu severe.

Articole din aceeași categorie: