Câteva ponturi scurte pentru a-ți proteja anvelopele de iarnă

Anvelopele de iarnă pentru conditii extreme de iarna

În funcție de locul în care locuiți, anvelopele de iarnă sau de zăpadă pot fi folosite des sau doar ocazional. Dar, indiferent cât de des folosiți anvelopele, este necesar să știți cum puteți să aveți grijă de ele atât atunci când sunt depozitate, cât și când sunt pe mașina voastră, astfel încât să fie în stare bună. Menținerea și îngrijirea corectă a anvelopelor de iarnă vă pot ajuta să economisiți bani și să fiți în siguranță în același timp.

Folosiți patru anvelope de iarnă identice

Mulți proprietari de mașini se întreabă dacă unele vehicule au nevoie doar de două anvelope pentru zăpadă și nu de patru. La urma urmei, mașinile cu tracțiune spate, tracțiune față și cu tracțiune 4×4 tracțiune diferă ca performanță în funcție de condițiile meteorologice și de teren. 

Anvelopele de iarnă
Trebuie să mențineți o presiune adecvată a aerului în anvelopele de iarnă

Dacă utilizați anvelope nepotrivite sau două anvelope all season împreună cu două anvelope pentru zăpadă, fiecare dintre anvelope va avea o performanță diferită. Dacă aveți instalat un set complet de anvelope de iarnă, veți reduce uzura anvelopelor, deoarece fiecare anvelopă gestionează condițiile de mișcare într-un mod mai eficient. 

De asemenea, veți observa beneficii din punct de vedere al siguranței. Este imperativ ca toate cele patru anvelope să aibă o flexibilitate și aderență similare pentru a se putea comporta așa cum vă așteptați în condiții de zăpadă, îngheț, nămol, umezeală și frig. 

Asigurați-vă că sunt umflate

Temperaturile mai scăzute în timpul iernii vă vor afecta anvelopele, deoarece presiunea scade odată cu coborârea mercurului din termometru. Menținerea unei presiuni adecvate în anvelopele de iarnă vă poate ajuta să le mențineți stare optimă de funcționare pentru o lungă perioadă de timp. Acesta este și cel mai simplu și mai simplu mod de a preveni uzura inutilă a anvelopelor.

Presiunea anvelopelor pentru condusul pe timp de iarnă

Anvelopele nu își vor putea menține forma dacă nu sunt umflate suficient și acest lucru poate duce la îngreunarea demarajului, la o uzură sporită a benzii de rulare a anvelopelor, la potențiale probleme și la un control mai mic la viraje, mai ales atunci când condițiile de mediu sunt proaste. 

Aveți grijă de mașină

Un alt mod ușor de a vă menține anvelopele de iarnă într-o formă excelentă este să vă asigurați că respectați întreținerea sezonieră regulată a vehiculului, inclusiv echilibrarea anvelopelor, direcția și distribuția. În funcție de poziția lor pe mașină, anvelopele se vor purta diferit. 

Schimbarea regulată a anvelopelor va influența durata lor de viațăÎn afară de aceasta, asigurarea faptului că anvelopele sunt echilibrate și aliniate poate ajuta la prevenirea deteriorării nedorite, deoarece greutatea vehiculului se dispersează uniform.

Stați cu ochii pe termometru

Aveți grijă ca anvelopele să fie depozitate într-un mediu întunecat, uscat și curat, care este departe de orice lumină directă a soarelui. Trebuie să le păstrați în siguranță departe de zonele fierbinți. Nu le puneți niciodată aproape de conductele de aer sau de încălzitoare. 

Pentru a vă asigura că compușii speciali din cauciuc nu se descompun prea rpede, ar trebui ca anvelopele de iarnă să fie păstrate într-o zonă în care să nu intre în contact ulei sau grăsimi sau să fie așezate în substanțe de acest gen. Garajul este de obicei un loc ideal pentru depozitare. Cu toate acestea, dacă vă veți depozita anvelopele afară, puneți-le pe o platformă ridicată pentru a vă asigura că nu stau pe sau nu acumulează apă. Înfășurarea lor în huse impermeabile este, de asemenea, o idee bună.

Articole din aceeași categorie: