Nu cumpăra piese de schimb daca nu ai citit asta

Cumpărarea de piese de schimb auto poate fi o sarcină foarte descurajantă și dificilă pentru mulți oameni. Majoritatea companiilor susțin că au cea mai bună piesă auto pentru mașina ta. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie deloc adevărat. 

S-ar putea chiar să întâlniți mai multe companii false care vizează în mod special cumpărătorii neștiutori, oferindu-le piese de schimb false la prețuri exorbitante.  

De aceea este foarte important să știi ce să faci și ce să cauți de fiecare dată când trebuie să cumperi o piesă de schimb pentru vehiculul tău. Mai jos sunt câteva sfaturi pentru a vă ajuta în căutarea voastră pentru a vă asigura că veți cumpăra doar piese de schimb de calitate care oferă cel mai bun raport calitate-preț.  

Vei avea mai multe avantaje dacă cumpărați piese de schimb de la producătorii originali.

Cumpără doar piese de schimb original

Vei avea mai multe avantaje dacă cumpărați piese de schimb de la producătorii originali. Piesele originale pot ajuta la menținerea performanței generale a vehiculului tău. Dar cel mai important, piesele originale vă asigură siguranța de fiecare dată când conduceți. 

Nu uitați să fiți mai atent în timpul acestui proces. E mare păcat că unii oameni sunt încă păcăliți să cumpere imitații din cauza etichetelor cu prețuri mai mici. Nu uitați că atunci când vine vorba de siguranța voastră, niciodată nu trebuie sa faceți compromisuri.  

Verifică reputația magazinului

Reputația furnizorului de piese de schimb auto ales de vă poate oferi o bună perspectivă dacă clienții lor anteriori au fost mulțumiți de produsele pe care le-au primit sau nu.  

Fă-ți timp să citești recenziile magazinului și să stabilești care parte a activității lor comerciale primește reacții negative de la clienți. 

De asemenea, cumpărați doar piesa auto de care aveți nevoie dintr-un magazin de încredere. Ultimul lucru de care aveți nevoie este să obțineți o piesă de schimb de la un magazin nesigur, care oferă produse defecte sau unul care nu permite schimbul sau rambursarea dacă ceva nu merge bine cu articolul.  

De asemenea, cumpărați doar piesa auto de care aveți nevoie dintr-un magazin de încredere.

Asigură-te că sunt compatibile piesele

Odată ce găsiți un anumit furnizor, este important să confirmați dacă piesele de schimb pe care le oferă, pot fi montate pe marca sau modelul mașinii voastre. Dacă piesele au aceeași serie, înseamnă că piesele sunt potrivite pentru mașină.  

Asigurați-vă că piesele pe care le obțineți sunt într-adevăr pentru modelul specific al mașinii voastre. Deși pieselor de schimb greșite ar putea funcționa la început, acestea pot duce la unele daune grave mai târziu. Compatibilitatea este o necesitate, așa că nu uitați să o confirmați. 

Cere o listă de prețuri

Majoritatea furnizorilor de pe piață în acest moment pot oferi și piese de schimb originale, dar la prețuri mai mari. Tarifele lor ar putea fi mai mari pentru o piesă auto originală. Unii furnizori pot oferi și piese originale de aceeași calitate, dar la prețuri relativ mai mici. Ca atare, este recomandat să ceri cotații de la cât mai multe magazine. Astfel, poți compara diferențele de oferte în ceea ce privește prețurile și calitatea. Vă va ajuta să economisiți bani și să vă asigurați că veți primi doar piese originale.  

Cumpără piese de schimb cu garanție 

De asemenea, este foarte recomandat să cumpărați doar piese de schimb de la furnizori care oferă o garanție pentru produsele lor. O garanție vă asigură că nu veți primi un articol fals care va fi doar o risipă de bani. Cu această garanție, veți putea schimba sau returna produsul în cazul unei defecțiuni neașteptate sau al unui defect.  

Uleiurile auto sunt adesea cele mai căutate în magazinele online de echipamente auto.

Stabilește ce îți trebuie și ce vrei să cumperi

Înainte de a cumpăra orice piesă auto, trebuie să verificați dacă veți cumpăra piesa potrivită de care aveți nevoie sau doriți. În acest scop, cel mai bine este să luați legătura cu mecanicul dumneavoastră pentru a afla câte piese de schimb sunt necesare.  

Piesele de schimb trebuie întotdeauna verificate de către experți înainte, chiar și o singură piesă de schimb greșită să poată duce la deteriorarea întregii mașini. Identificați ceea ce aveți nevoie și doriți să cumpărați înainte de a face efectiv o achiziție. 

Alege între piese second hand sau noi

Un alt pas crucial în cumpărarea pieselor de schimb auto potrivite este să determinați dacă doriți piese noi sau folosite. Mulți furnizori de astăzi vând exclusiv piese noi, în timp ce unii sunt specializați în piese uzate. 

Atât piesele de schimb folosite, cât și cele noi au propriul set de avantaje și dezavantaje. Amintiți-vă că, deși piesele auto uzate sunt adesea mai ieftine, poate e mai bine să alegeți altele noi dacă aveți nevoie de ceva care să reziste mai mult. Dar dacă aveți un buget limitat, puteți alege și piese uzate, atâta timp cât acestea sunt încă în stare bună și utilizabilă.  

Documenteaz-te

Cea mai importantă fază atunci când vine vorba de cumpărarea pieselor de schimb pentru mașina ta nu este alta decât cercetarea. Este important să cercetăm piața în detaliu pentru a identifica furnizorii care oferă piese originale și cei care vând doar produse false.  

Rețineți că nu toți furnizorii oferă aceleași produse la aceeași calitate. În timp ce unii sunt dedicați să-și ajute clienții, alții doar vor să vă ia banii. De asemenea, este recomandat să încercați să aflați diferitele servicii pe care le oferă fiecare furnizor. Procedând astfel, îl vei alege pe cel mai potrivit pentru nevoile și bugetul tău.  

Dacă vă documentați, puteți face o alegere mai bună.

Cumpără în persoană

În cele din urmă, multe piese de schimb auto sunt greu de găsit, ceea ce înseamnă că pe unele le găsiți mai ușor decât pe altele. Dacă aveți nevoie de o piesă auto greu de găsit sau extrem de specifică, cel mai bine este să vă faceți cumpărăturile personal.  

Asigurați-vă că vizitați furnizorul pentru a putea examina personal piesa înainte de a o cumpăra. În acest fel, puteți economisi bani, deoarece elimină nevoia de a cumpăra o altă piesă dacă prima pe care o obțineți nu este chiar ceea ce căutați.  

Articole din aceeași categorie: