Noțiuni de bază despre VPS Hosting

VPS gestionate este foarte de încredere

Serverele private virtuale sau VPS reprezintă o formă de găzduire potrivită pentru cei care au depășit deja nivelul de găzduire partajată. În timp ce găzduirea partajată înseamnă că mai multe site-uri rezidă pe un singur server web fără nicio garanție a resurselor, în cazul VPS există mai puțini utilizatori care împart puterea de procesare alocată, memoria și segmentele de spațiu alocate pe hard disk.  

Poate că găzduirea nu este un subiect ușor de înțeles, dar bazele sale pot fi învățate rapid dacă vă faceți timp să vă familiarizați cu ele. Dacă intenționați să optați pentru o gazdă VPS, dar încă nu sunteți sigur dacă aceasta este potrivită pentru nevoile dumneavoastră sau nu, există câteva lucruri de bază pe care trebuie să le cunoașteți mai întâi despre această formă specială de găzduire web.

Diferite tipuri de găzduire de servere private virtuale

În principiu, există două tipuri de găzduire de servere private virtuale – VPS gestionate și negestionate. 

VPS administrat

Proprietarii de site-uri web care au un număr mai mic de angajați sau care au mai puține cunoștințe tehnice pot profita de VSP gestionat. Prin intermediul acestei forme de găzduire, experții IT pot gestiona o parte din sarcină în locul dumneavoastră, deoarece mențin serverul dumneavoastră în stare de funcționare corectă și se ocupă de serverul virtual în numele dumneavoastră.

VPS gestionate
VPS gestionate – Virtual private server

Iată câteva dintre lucrurile la care vă puteți aștepta de la acești furnizori de găzduire web:

1. Copii de rezervă automatizate 

Veți putea să recuperați versiunea anterioară a site-ului dvs. în cazul în care ceva nu merge bine cu acesta.    

2. Configurarea inițială a serverului

În timpul lansării site-ului dvs. cu ajutorul VPS, sunt implicați mai mulți pași pentru ca serverul să fie configurat. Acestea includ instalarea software-ului serverului, a panoului de control, a sistemului de operare și a aplicațiilor. Gazda administrată este cea care se va ocupa de toate acestea. 

3. Monitorizare 

Gazdele VPS pot monitoriza și urmări semnele timpurii de avertizare a atacurilor malițioase și a defecțiunilor hardware.  

4. Patch-uri de securitate

Software-ul de bază al serverului și patch-urile de securitate pentru sistemul de operare sunt toate instalate și actualizate pentru dumneavoastră.  

5. Actualizări

Toate actualizările sistemului de operare și ale aplicațiilor, precum și reglarea continuă a serverului vor fi efectuate în numele dumneavoastră.  

VPS neadministrat

În cazul VPS-urilor neadministrate, găzduirea web se va ocupa de instalarea sistemului de operare. În calitate de proprietar al site-ului web, dumneavoastră veți fi cel care va gestiona toate aspectele diferite ale serverului dumneavoastră, inclusiv:

  • Configurarea și întreținerea serverului, inclusiv toate actualizările pe care doriți să le vedeți. 
  • Instalarea software-ului, a panoului de control și gestionarea actualizărilor de software.
  • Nu veți primi prea mult sprijin din partea gazdei în cazul unei defecțiuni hardware sau al unei întreruperi. 
  • Monitorizarea amenințărilor la adresa securității, corectarea mesajelor de eroare și instalarea de patch-uri de securitate sunt efectuate în locul dumneavoastră.
  • Dumneavoastră veți fi cel care va configura serviciile de backup ale site-ului dumneavoastră. 

VSP neadministrat este recomandat doar proprietarilor de site-uri web cu cunoștințe tehnice și experiență. 

Verificați întotdeauna cu furnizorul de găzduire VPS pe care l-ați ales pentru a afla care sunt nivelurile specifice de gestionare pe care le oferă. Costul și flexibilitatea sunt principalele compromisuri atunci când vine vorba de găzduire neadministrată și administrată. 

Chiar dacă este firesc ca serviciile neadministrate să fie mai accesibile în comparație cu planurile de administrare, există totuși o problemă. Trebuie să aveți anumite cunoștințe tehnice pentru a rula și întreține un server sau trebuie să fiți gata să angajați pe cineva care să se asigure că acesta funcționează fără probleme și rămâne în siguranță în fața oricăror posibile atacuri. 

Avantajele serverelor VPS

Principalele beneficii ale serverelor VPS sunt faptul că acestea vă pot oferi toată libertatea de a avea propria mașină virtuală, la fel ca un server dedicat și mai scump, care are o performanță care vă permite să faceți față unui trafic moderat cu un vârf de trafic ocazional. 

Web Hosting vs VPS Server – Aflați diferențele

De asemenea, îl puteți personaliza în funcție de nevoile dvs. specifice, deoarece, cu un VPS, veți avea practic un sistem de operare propriu. De exemplu, dacă aveți propriile aplicații de server de la Apache, MySQL sau PHP, veți putea să le personalizați pentru a fi siguri că serviciul se va potrivi nevoilor și cerințelor dumneavoastră. 

Aflați care sunt avantajele notabile ale utilizării serverelor VPS:

Mai ieftin 

Serverele VPS sunt mult mai ieftine decât serverele dedicate.

Control

Serverele VPS vă oferă posibilitatea de a supraveghea mediul de găzduire. În afară de aceasta, dacă intenționați să instalați unele aplicații pentru care va trebui să efectuați o repornire a sistemului pentru a finaliza instalarea, acest lucru se poate face cu ușurință în orice moment, fără să vă faceți griji că ați putea afecta pe altcineva. Deși împărțiți serverul VPS cu alți utilizatori, puteți să îl reporniți pe al dumneavoastră fără a fi nevoie să îl perturbați pe cel al altora. 

Resurse dedicate

Atunci când optați pentru un server VPS, primiți o cantitate predefinită de memorie RAM care vă este disponibilă de fiecare dată când aveți nevoie de ea. Acest lucru este diferit de găzduirea web partajată, în care alți utilizatori împart același server cu dvs. care pot consuma memoria RAM atunci când aveți cea mai mare nevoie de ea.

Scalabil

În cele din urmă, cu VPS, veți putea cumpăra resursele de care aveți nevoie și, dacă acestea nu sunt suficiente, puteți mări dimensiunea în funcție de necesități.  

Concluzia  

Găzduirea de tip VPS este considerată cea mai bună modalitate de a ține pasul cu succesul unui site web care trece printr-o expansiune și o creștere rapidă. Acesta este următorul cel mai bun plan de găzduire care vă poate oferi un anumit tip de scalabilitate. 

VPS gestionate
Găzduirea VPS este găzduire web pe un server privat virtual

Optând pentru VPS, nu numai că vă veți putea bucura de o cantitate considerabilă de lățime de bandă și de spațiu de stocare care vă aparține în totalitate, dar aceasta este și o soluție mai rentabilă care poate satisface cerințele site-urilor web aglomerate. 

Atunci când încercați să vă decideți asupra tipului specific de găzduire VPS pe care îl veți utiliza, luați în considerare cât de mult doriți să fiți direct la locul de muncă sau dacă puteți angaja pe cineva care să facă cea mai mare parte a activității în numele dumneavoastră. Optați pentru VPS negestionat dacă preferați să vă administrați propriul server. Pe de altă parte, alegeți versiunea administrată dacă doriți ca altcineva să se ocupe de actualizările de software, de copiile de rezervă automate și de întreținerea serverului.

Articole din aceeași categorie:

    Nu a fost găsit