Ce să mâncați și să beți pentru a avea grijă de tatuaj

Tatuajului

Felicitări pentru noul tău tatuaj! Ce urmează acum? Dacă nu știai, ceea ce mănânci și bei sunt foarte importante odată ce ai un tatuaj. Astea înseamnă că orice bagi in corp are un efect asupra tatuajului.

În săptămâna de după tatuaj, trebuie ai mare grijă la nutriție deoarece aceasta te poate ajuta să treci mai ușor peste procesul de vindecare. Chiar și așa, fie că ai tatuaj sau nu, nutrienții și vitaminele sunt indispensabile corpului.

Tatuajului

Uite o listă cu cele mai indicate alimente pe care să le ții la îndemână până se vindecă tatuajul.

Ciocolată neagră

După cum deja știi, ciocolata neagră este bogată în antioxidanți. Este ideală pentru pielea tatuată deoarece o va menține suplă și hidratată, mărind fluxul sangvin în acea zonă.

Tatuajului

Vestea bună e că poți găsi ciocolată neagră la fel de delicioasă dar și vegană, fără gluten sau produse lactate. În afară de faptul că are grijă de tatuaj, ciocolata neagră are grijă și de aspectul extern al pielii, eliminând pielea uscată din jurul tatuajului.

Suc de portocale sau Portocale

Portocalele și sucul de portocale sunt probabil cea mai bună sursă de vitamina C pe care o puteți găsi. Puteți lua și suplimente de vitamina C timp de câteva zile după ce v-ați făcut tatuajul.

Este o vitamină foarte importantă deoarece ajută la vindecarea rănilor. Portocaele sunt bune și pentru piele deoarece protejează celulele și combate infecțiile virale.

Brocoli

Brocoliul, la fel ca protocalele, este o altă sursă excelentă de vitamina C, nici nu mai vorbim de faptul că este și un anti-inflamator natural. Este plin de antioxidanți și este bun pentru oase, inimă și pentru reducerea colesterolului. Este o idee foarte bună să consumați brocoli în fiecare zi, fie că e pentru tatuaj sau nu. 

Ananas

Ananasul este un fruct tropial bogat în vitamina C și benefic pentru sistemul imunitar. După rănile provocate atunci când v-ați tatuat, atât corpul cât și mintea se vor simți extenuate și veți mai vulnerabil la gripă, răceală și infecții. Starea voastră de spirit va fi și scăzută în această perioadă. Alimentele precum ananasul vă vor ajuta să vă mențineți în formă.

Afine

Afinele mai sunt numite și super-mâncare, și pe bună dreptate. Aceste fructe conțin mai mulți antioxidanți când oricare alte fructe și legume. Acești antioxidanți pot vindeca celulele afectate și au un efect benefic asupra organismului.

Apă

Corpul nostru este format din 60% apă, însă are nevoie de apă în mod regulat. Fiind hidratat corespunzător, organismul poate repara pielea uscată și deteiorată. Vă va ajuta și starea de spirit deoarece apa ajută la combaterea oboselii. 

Usturoi

Usturoiul se folosește de multe secole datorită proprietăților medicinale. La fel ca celelalte alimente recomandate, usturoiul ajută sistemul imunitar și combate infecțiile.

Citiți un alt articol pe tema Professional Makeup.

Articole din aceeași categorie: